Om oss

Gården köpte vi 1988 av ett äldre brödrapar som ville att gården skulle drivas vidare med deras 60st tackor som vi nu byggt vidare på till de ca 500st vi har idag.
Biodlingen startade vi 2år senare och är nu ca80st bisamhällen.

Vi förädlar och säljer av vad gårdens lamm och bin producerar i så stor utsträckning vi kan..
Fårrasen heter gotlandsfår som är unik med sina grå glansiga lockar. Som ger vackra skinn att sälja.
Det finns inget berederi på Gotland, så skinnen skickas till Tranås berederi som har sitt berederi i Tranås.
Ull från årslammen skickar vi till spinneriet i Fardhem här på Gotland och får tillbaka som garn som säljs i härvor eller blir sjalar och halsdukar

Med sömnad som intresse sen barnsben och sömnads- och skinnkurs genom åren, syr nu Annette västar,mössor,halsdukar,babyvantar,pannband,kuddar,sittdynor,nallar,bilbältesskydd med mycket mera i egna modeller. Syverkstaden är inrymd på flygel loftet.

Lammen skickas till slakteriet i Visby och en del tar vi tillbaka och låter slakteriet stycka och paketera
för att säljas i vår gårdsbutik.
Bina ger oss honung och bivax. Av vaxet tillverkar vi ljus. Honungen tappar vi på burkar och säljer i gårdsbutiken och i Visby.

Vår gård är belägen mitt på Gotland, i ett fornminnesrikt och naturskönt område. Vi har en gårdsbutik där vi säljer våra produkter inrymd bland annat i den gamla matkällaren där väggarna ger karaktär.
På gården jobbar Dan mest ute med lammen, bina, växtodling och skogen, men lejer in en del jobb med växtodlingen och i skogen. Annette står för sömnaden av lammskinns produkterna och är den som ansvarar mest för butiken.

Många av produkterna finns även i butiken Kvinnfolki i Visby på Donnersplats en ekonomisk förening
med 13st kvinnor som Annette är en av delägarna i. Kvinnfolki har öppet året runt. www.kvinnfolki.se

Barnen Elin och Henric finns med som modeller i våra annonser.

Här finns en gammal väg att vandra förbi lämningar av gårdar från äldre järnåldern för att sedan komma fram till bildstenarna vid änge. Gotlands största som står på sin ursprungliga platsJust nu...

Alla dagar är hjärtats dagar